10 ocazii pentru a te exprima în scris

Un bilețel scris de mâna este că o cină la lumina lumânărilor în loc să aprinzi becurile, că și cum ai face un cadou în loc să comanzi ceva prin poștă, că o plimbare pe jos în loc să mergi cu mășînă.

Margaret Shepherd

De ce să te exprimi în scris pe hârtie dacă oricum ai la îndemână telefonul și emailul? Răspunsul este simplu: mesajul scris pe hârtie are un impact mult mai puternic și hârtia rămâne. Ne-am obișnuit să folosim la maximum tehnologia modernă astfel încât am uitat cât de bine ne simțim și cât de frumos este atunci când primim o felicitare sau un bilețel personalizat scris de mâna.

Noi ne-am propus să fim un pic „de modă veche” și să evidențiem 10 ocazii în care putem oferi mai mult prin mesajele scrise. Când vorbim despre mesaje scrise, ne referim la acele scrisori personalizate, nicidecum la felicitări cumpărate care au deja urările tipărite. Un mesaj scris de mâna arată persoanei care o primește că suntem atenți, că ne pasă și dovedește apreciere.

Scrisorile de mulțumire

Un bilețel pe care scrie un simplu „Mulțumesc” poate însemna pentru cel care-l primește un semn de apreciere și de recunoștință ce nu poate fi înlocuit cu nimic altceva.

Exprimarea simpatiei

Primirea unei note personale în momentele de suferință sau pierdere oferă multă alinare. Sinceritatea transmisă de cuvinte va fi apreciată și va avea efectul unui balsam pentru sufletul celui îndurerat.

Mesaje care să transmită „mă gândesc la tine”

Cum te-ai simți dacă într-o dimineață ai da întâmplător de un bilețel în buzunarul din dreapta al hainei tale, îl despaturesti și citeșți: „mă gândesc la ține”? Ce ar fi dacă le-am arată celor dragi nouă un semn de recunoaștere printr-un simplu bilețel?

Felicitările

Una dintre dorințele și nevoile oamenilor este aceea de a fi recunoscuți pentru lucrurile bune pe care le fac. Ce ar însemna pentru ține dacă ai primi felicitări scrise? Putem găși multe motive de a felicita pe cineva oricând și oriunde.

Scrisoarea pentru a-ți cere iertare

Cu toții am greșit față de cineva și totodată și alții față de noi. Un pas important în a renegocia relația este de a ne cere scuze. Scrisoarea cu scuzele exprimate în scris rămâne, vorbele au tendința de a fi uitate.

Biletele la locul de muncă

Un bun manager își poate motiva angajații prin simple biletele personalizate adresate fiecărui angajat. Cine nu-și dorește să fie apreciat la locul de muncă?

Urările de bine

Schimbările sunt inevitabile în viață unui om. Ne schimbăm slujba, locuința, plecăm în călătorii, vacanțe. Urările de bine, cuvintele frumoase scrise pe o foaie de hârtie arată prietenilor noștri că le suntem alături în această călătorie numită viață.

Rezolvarea conflictelor

Uneori în miezul unui conflict avem tendința să ne lăsăm conduși de emoții și uităm cât de importantă este persoană pentru noi. O cale minunată de a face un prim pas spre împăcare este redactarea unei scrisori prin care invităm cealaltă persoană să găsească împreună cu noi o soluție.

Empatia în momentele grele

Neplăcerile sunt experiențe ale vieții. Putem fi alături de cei dragi ajutându-i, susțînându-i să depășească mai ușor provocările, mai ales dacă chiar noi înșine am trecut prin ceva similar.

Semnale ale prieteniei și iubirii

Orice zi poate fi o zi specială. Mesajele scrise de mâna și primite atunci când nu te aștepți ne fac să ne simțim iubiți, apreciați și importanți. Ce ar fi dacă ne-am exprimă afecțiunea și aprecierea față de cei dragi în mod spontan, în loc să așteptăm diverse ocazii?

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii păstrează fotografiile este acela că doresc să păstreze alături de ei amintiri frumoase și oameni deosebiți. La fel se întâmplă și cu scrisorile personale scrise de mâna, adaugă valoare în viață noastră și fac parte din acele lucruri mărunte care ne umplu sufletul de bucurie.

Nu durează decât vreo trei minute să scrii un bilețel, să-l impaturesti, să-l pui într-un plic și să-l trimiți prin poștă, dar puterea acestuia este nemăsurată.

Wanda Loskot

Articol scris de

Psychology Hub

Lasă un comentariu