Ștefan Basil

Numele meu este Ștefan Basil Robu – majoritatea persoanelor îmi spun Basil și îmi plac poveștile, de aceea am să încep cu o poveste scurtă:

Se spune că la un moment dat, un călător mergea pe un drum. După ceva timp drumul se bifurcă, iar călătorul nu știa încotro să meargă. La această intersecție medita un înțelept. După câteva momente, călătorul îl întreabă pe înțelept:

Maestre, acesta este drumul bun? – indicând cu mâna unul dintre drumuri.

Iar înțeleptul îi răspunde:

Dar tu știi unde vrei să ajungi?

Sunt un tânăr psiholog, pasionat de sens și cunoaștere – tocmai de aceea iubesc să fiu psiholog. Pornind cu pași mici pe acest drum mi-am dat seama că multe provocări pe care le întâmpinăm în viața de zi cu zi provin dintr-o criză de sens sau din absența cunoașterii unor aspecte despre noi. Astfel, descoperind sensul acțiunilor noastre sau a ceea ni se întâmplă în jur, în același timp, încercând să cunoaștem cât mai mult despre natura noastră ca individ, reușim să atingem acea stare de bine pe care ne-o dorim.
Sunt masterand în specializarea Evaluare Clinică, Consiliere și Psihoterapie de Cuplu și Familie, și psihoterapeut în formare congitiv-comportamentală, iar valorile mele cardinale sunt: iubire, independență și profesionalism – în funcție de acestea îmi coordonez comportamentele și atitudinea în viața de zi cu zi.

Prezența mea aici, și a acestei echipe, reprezintă răspunsul la întrebarea „de unde să încep?” sau „acum, încotro?” atunci când ne gândim la soluțiile pentru provocările care ne țin la distanța de starea de bine și de echilibru. Noi nu suntem înțelepții din poveste, dar putem fi acele persoane care te ajută să-ți cunoști destinația, construindu-ți un sens către ea.