Andrei Onofrei

“The noblest art is that of making others happy” – P.T. Barnum

Numele meu este Andrei Onofrei și iubesc cuvintele în orice formă ar fi acestea. Nu degeaba am ales cele patru domenii în care activez în acest moment, și anume: PR, jurnalism, content writing și actorie. De ce le-am ales tocmai pe acestea și există o legătură așa mare între ele? Răspunsul este unul cât se poate de simplu. Cuvintele, din punctul meu de vedere, reprezintă un dar necesar pe care îl primim toți după naștere, dar pe care, din păcate, nu toți îl consideră ca fiind extrem de important. Și mi-am dat seama de acest lucru în momentul în care mi-au trecut prin minte două gânduri:

  • dacă am avea un număr limitat de cuvinte, cum le-am folosi – mi se pare că, uneori, facem risipă de cuvinte și le “aruncăm” fără a ne da seama cât de puternice sunt de fapt și care este efectul lor;
  • cum am putea exprima ceea ce simțim fără cuvinte.

Astfel, mi-am dat seama de faptul că toate cuvintele pe care le folosim sunt extrem de importante și fără ele viața ar deveni mai complicată.

Așadar, dacă în primele trei domenii menționate folosim cuvintele în forma lor brută, în ultimul domeniu situația se schimbă puțin, iar pe lângă forma brută intervine interpretarea, aceasta fiind cea care le dă putere.

FILOZOFIE PROPRIE

Consider că fiecare om este îndreptățit să facă ceea ce îi place și iubește cel mai mult și, totodată, să își construiască drumul pe care vrea să meargă așa cum crede că e cel mai potrivit pentru el. Iar atunci când se va afla la o răscruce de drumuri în mintea sa și va avea nevoie de ajutor, să îi fiu alături. Nu sunt psihoterapeut, însă consider că sunt persoana potrivită pentru a deschide acea ușă de care fiecare dintre noi are nevoie la un moment dat în viață. Unii, o singură dată. Alții, poate, de mai multe ori. Nu mă deranjează să o deschid zilnic atât timp cât știu că acest lucru ajută extrem de mult. A ajuta, pentru mine, reprezintă unul dintre scopurile pentru care exist.