ÎMPRIETENEȘTE-TE CU EMOȚIILE TALE

22 martie 2021

19:00 [LIVE]

Psychology Hub

Vă mulțumim pentru participarea la eveniment. Dacă doriți să ne lăsați un feedback anonim, vă invităm să o faceți accesând următorul link: https://www.psychologyhub.ro/ziua…/formular-de-feedback/

Astăzi, încă există oameni care nu beneficiază de psihoeducație, să înţeleagă şi să înveţe cum să gestioneze anumite dificultăți cu care se confruntă.

Există lucruri pe care părinţii, bunicii, persoanele mature din viaţa noastră nu le cunosc; aceştia nu au cunoştinţele necesare pentru a ne învăţa şi ajuta să depăşim anumite blocaje sau să ne creăm propriul echilibru interior.

Uniți de valori și viziuni comune, ne-am propus să schimbăm acest aspect prin crearea unor programe care să răspundă nevoilor comunității românești. Astfel, a luat naștere proiectul Ziua Psihoeducației prin care ne propunem să punem la dispoziția oamenilor sesiuni de informare cu privire la diverse aspecte psihologice. Participanții acestor evenimente au posibilitatea să-și crească nivelul de conștientizare, abilitățile de comunicare și relaționare, îmbunătățindu-și, astfel, calitatea vieții.

Universul emoțional al fiecărei ființe umane își începe procesul de dezvoltare încă de la naștere și continuă până la sfârșitul vieții. Indiferent de cât de mult unii oameni își doresc sau sunt nevoiți, în anumite contexte traumatice, să se rupă de acest univers, el există și este elementul ce ne diferențiază de orice formă a inteligenței artificiale, fie că vorbim despre roboți sau calculatoare performante. Toate procesele care au la bază afectivitatea se întrepătrund și interacționează cu celelalte procese psihice (cognitive, senzoriale). Cu alte cuvinte, orice trăire emoțională se asociază cu o serie de senzații, idei și comportamente. Fiecare ființă umană reprezintă un sistem complex, iar fiecare parte a acestui sistem interacționează cu celelalte. În cazul în care o parte a sistemului manifestă un dezechilibru, întreg sistemul va reverbera. Dacă vom bloca emoțiile într-un anumit context, acest dezechilibru se va repercuta asupra gândirii (ruminații excesive) sau asupra corpului nostru (somatizări).

Emoțiile sunt parte din ceea ce suntem ca ființe umane, ele joacă un rol important în modul în care gândim și ne manifestăm. Ne ajută să acționăm, să supraviețuim, să ne apărăm, să evităm pericolele, să luăm decizii și să îi înțelegem pe ceilalți. Mai mult decât atât, îi apropie pe ceilalți de noi și îi ajută să ne înțeleagă.

Evenimentul este LIVE, pe pagina de Facebook PSYCHOLOGY HUB
Urmărește-ne pentru a primi notificare

22 martie 2021

19:00 [LIVE]

Psychology Hub

Anul acesta ne-am propus să desfășurăm acest proiect în mediul online, respectiv pe platforma de social media facebook.

Evenimentul se va transmite live pe pagina Psychology Hub, astfel încât oricine își va dori să participe să îl poată accesa de oriunde s-ar afla. Dacă tema pe care am abordat-o în prima ediție a proiectului a fost cea a Drepturilor Personale, în acest an ne-am propus să explorăm universul emoțional al ființei umane.

Evenimentul presupune un dialog între membrii echipei Psychology Hub, ce va avea ca subiect preocupările pe care oamenii le au în ceea ce privește emoțiile. Materialul adus în discuție va avea drept fundament provocările cu care oamenii se confruntă, de obicei, în gestionarea, acceptarea și exprimarea emoțiilor.

Participanții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări în timp real, iar moderatorii sesiunii live le vor aduce în discuție pe toată durata evenimentului. Psihologii invitați vor răspunde tuturor acestor întrebări și vor aduce clarificări și explicații pentru o mai bună înțelegere a rolului și importanței pe care o au emoțiile în stabilirea unei echilibru psihoemoțional.

SPEAKERI

Alina Popescu

PSIHOLOG

La naștere suntem corăbii goale, pregătite să-și umple punțile cu povești despre Sine și ceilalți. Fiecare dintre noi devenim apoi colecții impresionante de povești dinamice despre și cu noi, iar psihoterapia ne ajută să le cunoaștem, să le exprimăm și să le descâlcim sensurile. Este un proces continuu în care te invit, cu răbdare și iubire.

Marta Șipoteanu

PSIHOLOG

Așa cum eu vreau să mă dezvolt și să-mi depășesc limitele, așa consider că fiecare persoană e capabilă de același lucru, iar eu îmi doresc să fiu alături de acestea. A fi în contact cu oamenii te încarcă cu energie, bunăstare și mulțumire, iar interacțiunea cu aceștia trebuie prețuită.

Dana Andrei

PSIHOLOG

De când am descoperit psihologia am început procesul de învățare, (auto)cunoaștere și totodată am descoperit și dragostea pentru oameni și pentru a-i ajuta. Cred cu tărie că fiecare om are puterea de a transforma experiențele mai puțin plăcute sau chiar traumele în resurse neprețuite de creștere și dezvoltare.

MODERATORI

George-Alexandru Bunescu

PSIHOLOG

Anca Tudorache

PSIHOLOG

Andrei Vasile

PSIHOLOG

Evenimentul este LIVE, pe pagina de Facebook PSYCHOLOGY HUB
Urmărește-ne pentru a primi notificare

22 martie 2021

19:00 [LIVE]

Psychology Hub

Prima ediție a proiectului „Ziua Psihoeducației” a avut loc pe 22 martie 2019, în 10 locații din 8 orașe din România. Peste 200 de participanți au avut ocazia să intre în contact cu tema drepturilor personale.