Ce este Ziua Psihoeducației
Astăzi, încă există oameni care nu beneficiază de psihoeducație, să înţeleagă şi să înveţe cum să gestioneze anumite dificultăți cu care se confruntă.
Există lucruri pe care părinţii, bunicii, persoanele mature din viaţa noastră nu le cunosc; aceştia nu au cunoştinţele necesare pentru a ne învăţa şi ajuta să depăşim anumite blocaje sau să ne creăm propriul echilibru interior.
Uniți de valori și viziuni comune, ne-am propus să schimbăm acest aspect prin crearea unor programe care să răspundă nevoilor comunității românești. Astfel, a luat naștere proiectul Ziua Psihoeducației prin care ne propunem să punem la dispoziția oamenilor sesiuni de informare cu privire la diverse aspecte psihologice. Participanții acestor evenimente au posibilitatea să-și crească nivelul de conștientizare, abilitățile de comunicare și relaționare, îmbunătățindu-și, astfel, calitatea vieții.
De ce „granițele personale”?
Graniţele personale reprezintă acele limite mentale, emoționale și fizice pe care le creăm pentru a ne proteja de manipulare sau de a fi folosiţi de ceilalţi. Aceste limite ne ajută să discernem clar cine suntem și ce avem nevoie, de la ceilalți și de la noi înşine.
Atunci când o persoană are limite personale puternice, ea comunică celorlalţi că ştie cine este, că se respectă şi că îşi cunoaşte valoarea personală. Prin urmare, crearea de granițe ne face să ne simțim bine cu noi înşine și ne ajuta să ne păstrăm integritatea.
Fără granițe personale, riscăm să ne confundăm nevoile și dorințele cu ale celorlalţi, ceea ce duce la codependență. Codependența este un termen care descrie o relație toxică unilaterală. Este aproape imposibil ca cineva să se bucure de o relație sănătoasă fără a avea limite ferme și clare.
Au fost momente în care te-ai simțit presat, manipulat, exploatat, dominat, constrâns, hărțuit sau controlat? Ai simțit vreodată că persoana din fața ta a mers prea departe și ți-a depășit limitele personale, iar tu nu știai ce să faci?
Dacă te regăseşti în cele de mai sus este timpul să trasezi limite și să-ţi recuperezi puterea personală.
Participă și tu la Ziua Psihoeducației din 22 martie 2022, ora 19:00, și descoperă:
✔️ Ce sunt granițele personale;
✔️ Cum arată limitele sănătoase, respectiv nesănătoase;
✔️ Cum îți poți da seama că ți-au fost încălcate limitele;
✔️ Cum poți impune, în cel mai bun mod, limite sănătoase pentru tine.
Evenimentul este LIVE, pe pagina de Facebook PSYCHOLOGY HUB
Urmărește-ne pentru a primi notificare
Ediția de anul acesta
Anul acesta ne-am propus să desfășurăm acest proiect în mediul online, respectiv pe platforma de social media Facebook.
Evenimentul se va transmite live pe pagina Psychology Hub, astfel încât oricine își va dori să participe să îl poată accesa de oriunde s-ar afla.
Dacă în prima ediție a proiectului, am dezbătut Drepturilor Personale, iar în ce-a de-a doua am pătruns în universul emoțional al ființei umane, în acest an ne-am propus să discutăm despre Granițele Personale.
Evenimentul presupune un dialog între membrii echipei Psychology Hub, ce va avea ca subiect preocupările pe care oamenii cu privire la limitele mentale, fizice sau emoționale care ne ne ajută să rămânem în acord cu nevoile noastre, cu cine suntem noi și cu cei din jurul nostru.
Participanții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări în timp real, iar moderatorii sesiunii live le vor aduce în discuție pe toată durata evenimentului. Psihologii invitați vor răspunde tuturor acestor întrebări și vor aduce clarificări și explicații pentru o mai bună înțelegere a conceptelor prezentate în timpul evenimentului.
SPEAKERI
Flavia Daiana Grek
Psiholog clinician, psihoterapeut în formare și logoped
În spatele psihologului Flavia Daiana Grek se află pasiunea investită în creșterea personală și profesională, iar urmele lăsate în viețile oamenilor aflate din poveștile lor, metaforele propriilor vieți și complexitatea ființei umane, în ansamblu, stau la baza alegerii acestei profesii.
Povestea continuă, continuă cu tine/și datorită ție.
George-Alexandru Bunescu
Psiholog organizațional, psiholog clinician și psihoterapeut în formare
Cred că oamenii sunt cea mai importantă resursă a oricărei organizații, comunități sau grupuri. Îmi place ca prin lucrurile pe care le propun să provoc și să incit cunoașterea de sine dar și a altora.
O dorință pe care o am este să aduc grupuri și comunități mai aproape una de alta pentru o cunoaștere și o normalizare a experienței prin care trecem toți – greutăți în viață, provocări sau experiențe.
Ștefan Basil
Psiholog și psihoterapeut
Sunt un tânăr psiholog, pasionat de sens și cunoaștere – tocmai de aceea iubesc să fiu psiholog. Pornind cu pași mici pe acest drum mi-am dat seama că multe provocări pe care le întâmpinăm în viața de zi cu zi provin dintr-o criză de sens sau din absența cunoașterii unor aspecte despre noi. Astfel, descoperind sensul acțiunilor noastre sau a ceea ni se întâmplă în jur, în același timp, încercând să cunoaștem cât mai mult despre natura noastră ca individ, reușim să atingem acea stare de bine pe care ne-o dorim.
MODERATORI
Dana Andrei
Psiholog și psihoterapeut în formare
Mădălina Niculae
Psiholog în formare – membru Psychology Hub