• randevu cu psihologul

Toxicitatea în familie

UPDATE: Toate locurile au fost ocupate!

Societatea recunoaște familia ca fiind instituția de bază a vieții unei persoane. Familia modelează primii ani din viața noastră. Această educație este crucială pentru dezvoltarea noastră ca adulți funcționali, adaptați social. Totodată aceasta stabilește tipul de oameni ce vom deveni ca și adulți.

Mulți oameni speră că, odată plecați de acasă, își vor lăsa problemele de familie și cele din copilărie în urmă. Cu toate acestea, mulți constată că au probleme, trăiri și modele de interacțiune similare, mult timp după ce au părăsit mediul familial. În mod ideal, copiii cresc în medii familiale care îi ajută să se simtă demni și valoroși. Învață că sentimentele și nevoile lor sunt importante și pot fi exprimate. Copiii care se dezvolta în astfel de medii de susținere pot să formeze relații sănătoase și deschise la vârsta adultă.

Cu toate acestea, nu toată lumea este binecuvântată cu un cămin sănătos și iubitor.

Din diverse motive, există sisteme familiale care se pierd într-o dinamică toxică. În unele cazuri, pot apărea chiar și diferite forme de abuz. Hiperprotecția, neglijarea, abuzul emoțional, sexual sau fizic, sunt doar câteva semne ale unei familii toxice. Dar, spre deosebire de alte relații, nu putem, pur și simplu să tăiem legăturile cu familia. Experiențele comune, legăturile emoționale și biologice îngreunează și face dificil pentru oricine să gestioneze sau să încheie aceste relații.

Dar unde este linia dintre funcțional și disfuncțional? Cum poți determina dacă această linie a fost depășită?

Discuția va fi moderată de

Monica David

Psihoterapeut

psihoterapeut monica david

Pasiunea pentru oameni și dorința de a le fi alături în demersul lor de autocunoaștere, au determinat-o pe Monica să opteze pentru mai multe forme de psihoterapie, de la cea cognitiv comportamentală, la cea sistemică și, în ultimii ani, la analiza tranzacțională.

  • Suento by Gram Bistro

  • 29 Octombrie 2019 | 19:00

    29 Octombrie 2019 | 19:00

  • București, Strada Toamnei 101

Toate locurile au fost ocupate! Vă mulțumim!

Evenimentul face parte din proiectul de psihoeducație „Randevu cu psihologul” prin care ne propunem să susținem oamenii să descopere mai multe despre domeniul psihologiei și psihoterapiei.