• randevu cu psihologul

Legile iubirii

𝐔𝐏𝐃𝐀𝐓𝐄: 𝐓𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐞. 𝐌𝐮𝐥𝐭̦𝐢𝐦𝐢𝐦!

Ființele umane caută intimitatea, au nevoie să iubească și să fie iubite și funcționează cel mai bine atunci când se întâmplă acest lucru. Cu toate acestea, avem dificultăți în a întreține relațiile.

Chiar dacă vorbim aceeași limbă cu partenerul nostru, fiecare dintre noi are un limbaj propriu, plin de conotații și sensuri diferite. Mediul familial diferit cu experiențe de viață unice oferă, fiecăruia dintre noi, dicționare separate. Propriul nostru dicționar stabilește reperele ce stau la baza, nu numai modului în care ne simțim, ci și modului în care ne manifestăm și acționăm în viața de zi cu zi.

Așa cum deținem un dicționar propriu, așa deținem și propriile legi ale iubirii. Acestea provin din sentimentul de dragoste sau respingere pe care l-am simțit pe măsură ce am crescut. Atunci când făceam anumite lucruri care erau pe placul părinților noștri, am primit iubire, recunoaștere, îmbrățișări sau încurajări și, dimpotrivă, atunci când făceam lucruri considerate “greșite” de către aceștia, primeam respingere, pedepse, durere. Astfel, aceste tipuri de experiențe ne-au condus la conectarea unui proces de gândire cauză-efect și la conturarea așa ziselor legi ale iubirii. Dacă fac asta, evit sentimentul dureros de respingere. Dacă fac asta, primesc atenție și mă simt iubit.

Ce determină sentimentul de a te simți iubit sau respins? Care sunt legile tale? Ești un partener iubitor/oare?

Discuția va fi moderată de

Monica David

Psihoterapeut

psihoterapeut monica david

Pasiunea pentru oameni și dorința de a le fi alături în demersul lor de autocunoaștere, au determinat-o pe Monica să opteze pentru mai multe forme de psihoterapie, de la cea cognitiv comportamentală, la cea sistemică și, în ultimii ani, la analiza tranzacțională.

  • Suento by Gram Bistro

  • 10 decembrie 2019 | 19:00

    10 decembrie 2019 | 19:00

  • București, Strada Toamnei 101

Intrarea este liberă

Locurile sunt limitate

Evenimentul face parte din proiectul de psihoeducație „Randevu cu psihologul” prin care ne propunem să susținem oamenii să descopere mai multe despre domeniul psihologiei și psihoterapiei.