• randevu cu psihologul

Pe 27 noiembrie 2018, în București, avea loc prima ediție a evenimentului, iar în urma feedback-ului primit și dorinței colegilor noștri,

„Randevu cu psihologul”, proiectul prin care susținem oamenii să descopere mai multe despre domeniul psihologiei și psihoterapiei va avea loc și în Timișoara 💚.

Randevu cu psihologul înseamnă

2

orașe

57

ediții

peste 1600

participanți

Legile iubirii

𝐓𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐞! 𝐌𝐮𝐥𝐭𝐮𝐦𝐢𝐦!

Ființele umane caută intimitatea, au nevoie să iubească și să fie iubite și funcționează cel mai bine atunci când se întâmplă acest lucru. Cu toate acestea, avem dificultăți în a întreține relațiile.

Chiar dacă vorbim aceeași limbă cu partenerul nostru, fiecare dintre noi are un limbaj propriu, plin de conotații și sensuri diferite. Mediul familial diferit cu experiențe de viață unice oferă, fiecăruia dintre noi, dicționare separate. Propriul nostru dicționar stabilește reperele ce stau la baza, nu numai modului în care ne simțim, ci și modului în care ne manifestăm și acționăm în viața de zi cu zi.

Așa cum deținem un dicționar propriu, așa deținem și propriile legi ale iubirii. Acestea provin din sentimentul de dragoste sau respingere pe care l-am simțit pe măsură ce am crescut. Atunci când făceam anumite lucruri care erau pe placul părinților noștri, am primit iubire, recunoaștere, îmbrățișări sau încurajări și, dimpotrivă, atunci când făceam lucruri considerate “greșite” de către aceștia, primeam respingere, pedepse, durere. Astfel, aceste tipuri de experiențe ne-au condus la conectarea unui proces de gândire cauză-efect și la conturarea așa ziselor legi ale iubirii. Dacă fac asta, evit sentimentul dureros de respingere. Dacă fac asta, primesc atenție și mă simt iubit.

Ce determină sentimentul de a te simți iubit sau respins? Care sunt legile tale? Ești un partener iubitor?

Discuția va fi moderată de

Monica David

Psihoterapeut

psihoterapeut monica david

Pasiunea pentru oameni și dorința de a le fi alături în demersul lor de autocunoaștere, au determinat-o pe Monica să opteze pentru mai multe forme de psihoterapie, de la cea cognitiv comportamentală, la cea sistemică și, în ultimii ani, la analiza tranzacțională.

  • Tucano Coffee Mexico (Timișoara Centru)

     
  • 3 martie 2020 | 19:00

    3 martie 2020 | 19:00

  • Timișoara, Str. Emanoil Ungureanu, Nr. 2

𝐓𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐞! 𝐌𝐮𝐥𝐭𝐮𝐦𝐢𝐦!

0Days0Hours0Minutes0Seconds

Intrarea este liberă

Locurile sunt limitate

Evenimentul face parte din proiectul de psihoeducație „Randevu cu psihologul” prin care ne propunem să susținem oamenii să descopere mai multe despre domeniul psihologiei și psihoterapiei.